loader
Oznam

Voľby do Rady školy

Vážení rodičia, v zmysle §24 ods. (16) zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov je funkčné obdobie orgánov školskej samosprávy štyri roky. Rada školy a mestská školská rada sú iniciatívne a poradné samosprávne orgány, ktoré vyjadrujú a presadzujú verejné záujmy a záujmy žiakov, rodičov, pedagogických zamestnancov a ostatných zamestnancov v oblasti výchovy a vzdelávania. Plnia funkciu verejnej kontroly, posudzujú a vyjadrujú sa k činnosti škôl, školských zariadení, orgánov miestnej štátnej správy, orgánov obcí z pohľadu školskej problematiky.
V zmysle §25 zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov ak má škola alebo školské zariadenie počet zamestnancov viac ako 25 je počet členov rady školy 11. Z dôvodu skončenia funkčného obdobia Rady školy pri MŠ Mládežnícka 2, Košice-Šaca sa uskutočnia voľby členov Rady školy pri MŠ Mládežnícka 2, Košice-Šaca za zástupcov rodičov (zákonných zástupcov) nasledovným spôsobom:
1. V termíne najneskôr do 23.09.2024 do 08.00 hod. zákonní zástupcovia dieťaťa písomne oznámia svoju kandidatúru na člena rady školy MŠ Mládežnícka 2, Košice-Šaca za zástupcu rodičov detí, triednej učiteľke materskej školy (potrebné tlačivá majú triedne učiteľky pripravené pre zákonných zástupcov, ktorí prejavili záujem o kandidatúru do volieb RŠ).
2. Dňa 25.09. 2024 (streda), v čase konania volieb dostane každý zákonný zástupca dieťaťa (jeden zákonný zástupca – ak sú v materskej škole súrodenci, tak hlasuje len jeden zákonný zástupca bez rozdielu na počet detí v MŠ) hlasovací lístok s menami kandidátov.
3. V hlasovacom lístku označí (zakrúžkuje) maximálne 4 mená zákonných zástupcov a hlasovací lístok vloží do pripravenej uzavretej hlasovacej schránky a podpíše sa do pripravených zoznamov.
4. Po vykonaní volieb dňa 25.09.2024 volebná komisia v zložení pedagogických, nepedagogických zamestnancov a zástupcov rodičov detí zráta odovzdané hlasovacie lístky a hlasy na platných hlasovacích lístkoch.
Do rady školy budú zvolení 4 zákonní zástupcovia, ktorí vo voľbách získali najvyšší počet hlasov prítomných voličov.

back-to-top